מה תלבשו למסע בזמן?

תלבושות לאורך ההיסטוריה

חיפוש

משחק האומנת

sign7
משחק-האומנת

אני שמחה לבשר על ספר חדש בתרגומי: “משחק האומנת“, מאת טסה דר (עורכת התרגום: חמוטל לוין). הוא זמין באתר ובדוכנים של הוצאת ספרים בעלמא בשבוע הספר, וכבר נכנס לרשימת רבי המכר הדיגיטליים. לחנויות הספרים הרגילות יגיע בחודש יולי.
גם לספר הזה צייר עומרי קורש כריכה מקסימה, המציגה את הגיבורה בשמלה שהיא לובשת באחת הסצינות המתוארות. בניגוד לעסקת הדוכסית, הפעם לא מצאתי את השמלה הספציפית באוסף של אף מוזיאון, אבל סיפקתי ציורים, הדפסים ותרשימים להשראה היסטורית.


אני מצרפת כאן את תקציר הספר, ואחריו הצצה לבגדים הרלוונטיים לתקופה.

לאלכסנדרה מאונטבטן יש הרבה תוכניות לחיים, אבל לחיים יש תוכניות אחרות בשבילה.
כבתו של יורד־ים היא ראתה עולם ורכשה השכלה מגוונת יותר מזו של נשים אחרות במעמדה באנגליה של המאה ה-19. כעת היא מנסה להשיג בכוחות עצמה ביטחון כלכלי ובית.
אבל שרשרת אירועים שתחילתם באי־הבנה וסופם בטביעה של כלי עבודתה בנהר התמזה, מאלצת אותה לקבל על עצמה תפקיד בלתי אפשרי: להפוך שתי יתומות פרועות, בנות חסותו של דוכס, לגבירות צעירות ומנומסות. אלא שהילדות לא זקוקות למשמעת. הן צריכות חיבוק ובית אוהב. ואין שום דרך לשכנע בזאת את האפוטרופוס שלהן. אלכסנדרה יודעת את זה, כי היא כבר ניסתה הכול. או לפחות כמעט הכול.
ליורש ההולל של הדוכס אין שום כוונה לשנות את דרכיו. אבל לעיתים השינוי פשוט נכנס דרך הדלת הלא־נכונה.
כמו כל יורש עשיר וחסר מוסר המכבד את עצמו, צ’ייס מקפיד על כלל חשוב אחד: בלי רגשות. כל הרגשות כולם. כך הוא מצליח לא לחשוב על האשמה האיומה שהוא נושא עימו, ואם זה אומר שעליו לוותר על שמחה וקרבה, הוא מוכן להקריב את הקורבן הזה. כאשר אומנת קטנה ועקשנית מנסה להחזיר אותו למוטב, הוא מחליט להבהיר לה שלא תצליח לשנות אותו. אבל אלכסנדרה אינה מה שהוא חשב: היא חדת חושים, חכמה ונוקבת. והיא מסרבת לראות בו מקרה אבוד. מהר מאוד החומות המקיפות את ליבו של צ’ייס מתחילות להתמוטט… והוא נמצא בסכנת טביעה.
משחק האומנת הוא ספר מרתק, שנון ומשעשע המזמין אותנו אל קיטון קטן ופחות מוכר בנבכי האריסטוקרטיה האנגלית של תקופת הריג’נסי על כלליה והפרתם. זהו ספר שני בסדרה נערה פוגשת דוכס של סופרת רבי המכר טסה דר. קדם לו הספר עסקת הדוכסית.

ועכשיו לשמלה שעל הכריכה ולמשמעויותיה:

בתפקידה כאומנת לובשת אלכסנדרה שמלה צהובה חיננית, מתאימה לטיול בפארק ביום שמשי. בתחילת המאה ה-19 הייתה הצללית האופנתית צרה יחסית, עם קו מותן גבוה. הגזרה כללה בדרך כלל מעין יהלום של בד בגב, שתרם ליציבה זקופה בכתפיים משוכות לאחור, כפי שאפשר לראות בתמונה שצילמתי במוזיאון העיצוב בברצלונה:

את השילוב של שמלה צהבהבה וצעיף סגלגל מצאתי בהדפס אופנה, על גבירה בתספורת קצרה שהייתה אופנתית לזמן מה, בהשראת התקופה הקלאסית. היא מצוידת גם בכפפות ארוכות ובמניפה לנשף.

בכובע שלי כמתרגמת הספר כתבתי כאן על אתגר לשוני שהייתי צריכה להתמודד איתו, חלק מהתיאורים הלוהטים שהוא מצטיין בהם. ספרי “נערה פוגש דוכס” זמינים בדוכני שבוע הספר ובאתר “ספרים בעלמא” ויהיו בחנויות הספרים בחודש יולי. את תרגום הספר השלישי בסדרה אסיים עוד החודש. אשמח לשמוע חוויות מהקריאה בהם.

אלכס עוסקת בצפייה בשמי הלילה ומאתרת כוכבי שביט. בפרק הזה של הפודקאסט על כתביה של ג'יין אוסטן דנות המגישות בתיאורי צפיית הכוכבים של פאני בספר "מנספילד פארק". מתברר שהם מדויקים מאוד!

אהבת את המאמר? אפשר לשתף מכאן

4 מחשבות על “משחק האומנת”

  1. פינגבאק: עסקת הדוכסית – מה תלבשו למסע בזמן

  2. פינגבאק: ענבל שגיב, מתרגמתמשחק האומנת - ענבל שגיב, מתרגמת

  3. פינגבאק: קסמי עקעקים – מה תלבשו למסע בזמן

  4. פינגבאק: אתגר פרח הקיר – מה תלבשו למסע בזמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם

שלא לדבר על הכלב

הגרלה על ספר! פרטים בסוף הפוסט. סיפורי מסע בזמן אני אוהבת עוד מזמן, ואת סדרת "נוסעי הזמן מאוקספורד" של קוני ויליס הכרתי בשנות התשעים של

להמשך קריאה »

בית קטן בערבה זאת אהבה

פוסט ארוך ובסופו הגרלה! למיטב זכרוני, הפעם הראשונה שחשבתי על מסע בזמן הייתה בעקבות "בית קטן בערבה". סדרת הטלוויזיה ששודרה בערוץ הטלוויזיה היחיד בשנות השמונים.

להמשך קריאה »