מה תלבשו למסע בזמן?

תלבושות לאורך ההיסטוריה

חיפוש

תערוכת "הנשף"

sign7
"הנשף" מוזיאון העיצוב חולון, חדר הקצפת והכובען המטורף

במוזיאון העיצוב חולון נפתחה לאחרונה (יולי 2021) תערוכה מרהיבה המוקדשת לקשר שבין אופנה, חלומות ואסקפיזם. האוצרת יערה קידר יצרה בתערוכה אזורים שונים סביב הנושא המשותף של סיפורי אגדות והנשפים המככבים בהם. בפוסט הקודם סקרתי את גלריית התלבושות ההיסטוריות, ועכשיו אעבור לחלקים האחרים והססגוניים יותר של התערוכה. בקומה העליונה של המוזיאון מוצגות שמלות מתעשיית אופנת הערב בישראל, חלקן כאלה שנמכרות ונלבשות הלכה למעשה, ואחרות שהן יצירות אמנות לא ממש שימושית, חלקן כאלה שהוזמנו במיוחד עבור התערוכה.

בכניסה לקומה מוצגות שמלות בעיצוב של שחר אבנט, המסודרות במחווה לציור הקלאסי "הקיסרית אוז'ני וגבירות השרת שלה" של פרנץ קסאבר וינטרהלטר. הציור המקסים הזה שימש אותי כרקע בתחילת ימיו של דף הפייסבוק "מה תלבשו למסע בזמן?"

"הנשף" מוזיאון העיצוב חולון

השמלות מוצגות במקבצים על פי צבעים, למשל האזור האדום. באזור המטאלי מוצגת שמלה מ-15,000 מטבעות אגורה שהיו אוסף של אביו של המעצב, שי שלום. לצדה מחוך מתכת בעיצוב אלון ליבנה שכיכב בפוסטר של הכנס הנלווה לתערוכה, "איך מעצבים קסם". מצא חן בעיני במיוחד לראות שהמחוך מהודק באזיקוני פלסטיק. בשנים האחרונות משמשים אזיקונים דומים לחיזוק מחוכים הנתפרים לפי טכניקות מהמאות הקודמות, כיוון שכיום אי אפשר להשתמש במזיפות לווייתנים (baleen) שבהן השתמשו בעבר.

במרכז האולם ניצבות מתחת לנברשת מפוארת שתי דמויות רוקדות. את הבד שהן לובשות תכננה מאיה נאה על סמך תמונות מההיסטוריה הציונית, כולל הרצל, בן גוריון וגולדה מאיר, בסגנון המסורתי המוכר בשם "טואל דה ז'ואי". הרגשתי קשר מיוחד לבגדים האלה משני טעמים. ראשית, הגעתי בשמלה די תואמת, שנית, פעם צילמתי בלונדון שמלה בסגנון שגם האיורים שלה היו מיוחדים.

באזור הכחול יש שמלה שיצרה טטיאנה דוידוב בהשראת אופנת המאה ה-18 ממכנסי ג'ינס ישנים ובדי טול. היא מתארת את התהליך בדף הפייסבוק שלה:

"הנשף" מוזיאון העיצוב חולון

הנשף המפורסם ביותר בסיפורי האגדות הוא זה של לכלוכית. בתערוכה מוצגים ספרים מהאוסף הפרטי של האוצרת יערה קידר, יחד עם דגמי נעליים שונות שנצרו בהדפסת תלת ממד. הן עשויות חומר שקוף, המדמה את נעלי הזכוכית של סינדרלה.

החלק האחרון בתערוכה הוא "חדר הקצפת והכובען המטורף" המוקדש לקינוחים, המוגשים בדרך כלל בסוף הנשף. החדר משלב עבודות של של הכובען מאור צבר ושל השף הקונדיטור אלון שבו, בשפע אדיר של מתיקוּת. בין מגדלי מקרונים ושלל תופינים ניצבים כובעים שגם הם מגדנות, מתובלים בכמה חרקים מלאכותיים לתוספת עניין. הנה כמה דוגמאות, ביניהן כובע שהוא עוגת חתונה, שבראשה זוג חתנים ובדרך אליהם חיפושיות ירוקות נפלאות, כמו אלה שבפוסט שלי על העיטורים מכנפי חיפושיות.

את הביקור בתערוכה אפשר ללוות במדריך מוקלט בקולה של האוצרת, יערה קידר, כדאי להביא טלפון מצויד באוזניות. באתר שלה יש קישורים לכתבות נוספות.

* אני מלאת התפעלות מכל העוסקים במלאכת הקמת התערוכה, ומצרפת קישור לרשימת הקרדיטים אצל יערה קידר.

לפוסט הקודם על התערוכה לחצו כאן.

אהבת את המאמר? אפשר לשתף מכאן

1 מחשבה על “תערוכת "הנשף"”

  1. פינגבאק: תערוכת "הנשף" – מה תלבשו למסע בזמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך גם

האוחזות בקשת

ירי בחץ וקשת היה פעילות ספורטיבית מקובלת ואהודה בקרב נשות החברה הגבוהה במאות ה-18 וה-19. הזדמנות לצאת לאוויר החופשי ולהפגין מיומנות תוך שמירה על כללי

להמשך קריאה »

תחפושות ילדותי

כמו שברור למדי לפי האתר הזה, תמיד אהבתי תחפושות. בראש העמוד אני בגיל חמש או שש, מחופשת לכלה, בתלבושת שאמא שלי תפרה לי. התמונה הזאת

להמשך קריאה »

סדנת הדפס

נהניתי להשתתף בסדנת הדפס בהנחייתה של רחל ארז, שהיא מומחית לתהליכים מראשית ימי הצילום. רחל הסבירה את שלבי התהליך והחומרים המעורבים בו: הנייר נמרח בתרכובת

להמשך קריאה »